Imas International Magyarország Kft.

hu | en

Mezőgazdasági
piackutatás

Mezőgazdasági kutatásaink

Bár cégünk nem kizárólag mezőgazdasági kutatásokkal foglalkozik, mégis, szinte a kezdetektől tevékenységünk jelentős részét teszi ki az agrárpiac kutatás. Legtöbbször B2B kutatásokat folytatunk, de a lakossági oldal fogyasztói szokásaival kapcsolatban is végzünk felméréseket.
Jellemzően nemzetközi projektekben veszünk részt az agár piackutatás során, melyek eredményei segítenek az agrárpiac meghatározó szereplőinek megismerni a magyar gazdálkodók gondolkodásmódját, döntési szempontjait, nehézségeit és sikertényezőit. Az inputanyagot, gépeket, digitális és precíziós megoldásokat kínáló cégek számára ezek nélkülözhetetlen információk ahhoz, hogy olyan termékeket dolgozzanak ki, amelyek jobban megfelelnek a magyar gazdálkodók igényeinek.
Miben segíthetnek még a mezőgazdasági piackutatások? Alapvetően nagyon is hasonló problémákban, mint az egyéb iparágakban.

Miben segíthetünk?
Kérdezéseink során szigorúan betartjuk a személyes adatok védelméről szóló 2016/679 számú EU rendeletet. Erről részletesebben itt olvashat.

Minden Agrárgazdasági ágazatban gyűjtünk piaci információt

 • Szántóföldi növénytermesztés
 • Állatenyésztés, állategészségügy
 • Zöldségtermesztés
 • Gyümölcstermesztés
 • Szőlészet
 • Dísznövénykertészet
 • Vetőmag
 • Műtrágya
 • Növényvédelem
 • Mezőgazdasági gép
 • Digitális megoldások
 • Precíziós gazdálkodás
 • Agrárfinanszírozás

Kiket kérdezünk?

Kutatási infrastruktúránknak köszönhetően a viszonylag szűk célcsoportokat is elérjük.

Évente több ezer, különféle mezőgazdasági ágazatban tevékenykedő gazdálkodó, cégvezető vagy a beszerzési döntésekre befolyással bíró szakember, független szaktanácsadót és növényvédelmi/állategészségügyi szakember véleményét hallgatjuk meg és elemezzük az agrár piackutatás munkáink alkalmával.

Mezőgazdasági kérdezésben csak több éves szakmai tapasztalattal rendelkező kollégáink vesznek részt, akik nemcsak a kérdezés technikájában jártasak, hanem jól ismerik a gazdálkodás hétköznapjait.

Miért jó Önnek, ha nekünk válaszol?

Nagyon hálásak vagyunk minden gazdálkodónak és szakembernek, aki tudását, tapasztalatát megosztja velünk és válaszaival segíti kutatásainkat. De meggyőződésünk, hogy Ön is nyer ezzel az együttműködéssel.

Észrevételeik, az egyes márkákkal, termékekkel kapcsolatos pozitív és negatív megjegyzéseik mindig eljutnak megbízónkhoz - természetesen név nélkül, más válaszadók válaszaival együtt. Válaszaik sokszor meglepik megbízóinkat és arra késztetik őket, hogy alaposabban megismerjék a magyar piac jellegzetességeit és ennek megfelelően továbbfejlesszék termékeiket, megoldásaikat, alakítsák piaci jelenlétüket.

Kutatásainkhoz értékesítési vagy marketing tevékenység egyetlen esetben sem kapcsolódik.

Mitől jók a mezőgazdasági kutatásaink eredményei?

Kiemelt célunk, hogy az agrár piackutatás során megbízóink elvárásainak megfeleljünk és valós piaci információkat gyűjtsünk.
Jó hasznát vesszük az egyéb iparágakban szerzett tapasztalatainknak, amit hozzáigazítunk a mezőgazdasági ágazat jellegzetességeihez.
A projektjeinken dolgozó munkatársaink olyan emberek, akik egyrészt nagy általános piackutatási gyakorlattal rendelkeznek, másrészt ismerik a mezőgazdasági termelés folyamatait és a gazdálkodók hétköznapjait.
A piackutatás általános módszereit alkalmazzuk.

Kutatásaink

Kutatási módszerek

Függetlenek vagyunk. Nem képviseljük egyetlen cég érdekét sem, adatokat és véleményeket gyűjtünk. Így az agár piackutatás során a válaszadók sokkal őszintébbek velünk, mint azoknak a cégeknek a képviselőivel, akikkel együtt dolgoznak.